Almar & Sabrina.reismee.nl

Morro Bay - Carpinteria

Anja en Joop zijn teruggereden naar het punt waar de kolonie zeeolifanten te zien zijn, zo'n 50 km terug van Morro Bay. Het was zeer de moeite waard, een enorme kolonie die uitgebreid lag te zonnen. Daar zijn leuke opnames van gemaakt.

Daarna gereden naar Neverland, het onderkomen van Michael Jackson. Je moet weten waar het is, want alle herkenningspunten zijn verwijderd. Almar en Sabrina zijn rechtstreeks naar Neverland gereden en hebben onderweg twee gieren een hert zien verorberen, een waar schouwspel.

Zij waren dus iets vooruit om een hotel te boeken, moeilijk om een hotel te vinden waar je bij goed weer toch even in de zon kan zitten.

Met Els is contact gezocht om morgen niet voor een gesloten deur komen te staan. 's Avonds in de omgeving van het hotel met bijna uitsluitend fastfoodrestaurants toch een restaurant gevonden waar we lekker hebben gegeten. De hele dag van de zon genoten in een temperatuur van ongeveer 25C.

San Francisco naar Monterey Bay

Vandaag San Francisco achter ons gelaten. Almar en Sabrina vonden het een leuke en mooie stad. Goed met de auto te doen. Joop kon er zijn weg niet vinden. Toch hebben we er allemaal van genoten.

Vandaag een druilerige dag. Niet veel te melden dan wat Pelikanen. Morgen gaan we wavissen jagen. Wanneer wij winnen zullen wij over onze vangst berichten.

San Francisco

Vanuit Oakhurst, waar we hebben overnacht, zijn we vertrokken naar San Francisco. De zon schijnt weer volop, alleen staat er veel wind. Het landschap is wat minder mooi, maar dat nemen we op de koop toe.

Onderweg hebben Sabrina en Almar een wolf gezien en ook kunnen fotograferen.

In San Francisco aangekomen sloeg het navigatiesysteem op hol en liet Anja en Joop rondjes rijden, maar toch zijn we redelijk snel bij het hotel aangekomen. Even een korte wandeling gemaakt en de Golden Gate Bridge bekeken.

Sabrina en Almar zijn al rond San Francisco gereden, hebben Point Reyes Lighthouse gezien en zijn over de Golden Gate Bridege San Francisco binnen gekomen. Morgen zal de stad verder worden bekeken.

Yosemite National Park

Vanuit Fresno naar Yosemite National Park gereden, ook daar staan kolossale sequoiabomen.

De 'grizzly giant tree' heeft maar liefst een omvang van ±29 meter en daar vlak achter staat een 'tunnel'sequoia, waar een auto ruim doorheen kan rijden. Het is een wondere wereld. Verderop in het park zijn diverse mooie watervallen, die in deze tijd van het jaar het grootst zijn omdat de dooi net is ingetreden. Bij één van de watervallen was het opspattende water zo intens, dat het leek of je in een grote regenbui terecht was gekomen, velen liepen dan ook met een paraplu op en wij maakten snel dat we wegkwamen. In het park was zo'n enorme drukte, dat de auto onmogelijk geparkeerd kon worden en er werd besloten maar door te rijden.

Helaas was de weg naar Glacier Point, één van de grootste bezienswaardigheden, afgesloten. Het park uit gekomen toch nog even een andere route opgegaan, maar na ongeveer 20 km in een sneeuwbui omgekeerd, we zaten op ruim 2.000 m. hoogte en het zicht was door de sneeuwbui ook slecht. Je moet er niet aan denken dat je door de sneeuw de berg niet meer af zou kunnen komen. Gelukkig is ons dat bespaard gebleven. Wel is op de terugweg op ongeveer 10 meter een jonge beer gezien, die langs de weg liep te grazen. Ongetwijfeld zou moeder ook in de buurt geweest zijn, maar die hebben we niet gezien.

Sequioa National Park

Het ontbijt was deze keer bij de prijs inbegrepen dus daar maken we dankbaar gebruik van. Daarna vervolgen wij onze reis en gaan naar Sequoia National Park, waar de grootste boom ter wereld staat. We kiezen voor een alternatieve route, wat achteraf volkomen fout blijkt te zijn.

Na ongeveer 150 km kwamen we er achter, dat deze route naar niets leidt. Het navigatiesysteem stuurt je van hot naar her en steeds weer de mededeling 'berekenen nieuwe route', dus toch maar gekozen voor de terugweg en langs een nieuwe route naar het Sequoia National Park. Onderweg zagen we op het midden van de weg een klein eekhoorntje zitten en tot onze hilariteit verdween dit diertje in een gaatje van het asfalt vlak voor onze auto. Je verwacht alles, maar niet dat een eekhoorntje 'onderduikt' in het asfalt.

We hebben de grootste boom ter wereld gevonden, blijkt de grootste boom in volume te zijn. Dat is wel te zien, een gigant van een boom, met een lengte van 84 meter en een omvang van 31 meter. Het is de General Sherman Tree.

Sabrina en Almar hebben de eerste beer gezien, volgens betrouwbare bron moeten we de komende dagen meer beren tegen kunnen komen, maar dat zullen we wel zien. We overnachten in Fresno en gaan morgen naar Yosemite National Park. Voor de ingewijdenen onder ons die zich afvragen waarom deze route wordt gereden, de Tioga Pass is afgesloten voor verkeer vanwege de sneeuw, waardoor we ongeveer 700 km moeten omrijden. Ja, dat is het probleem in een groot land.

Death Valley

Vandaag de rit door Death Valley, hier valt per jaar ongeveer 5 cm regen, de temperatuur in mei is gemiddeld 37 °C, het record ligt op 50 °C. Dus dat zal wel afzien worden.

We bereikten in Badwater het laagste punt van het westelijk halfrond, dat ligt op 85,5 m. beneden het zeeniveau. Daar kan een wandeling worden gemaakt naar het zoutmeer, wat de indruk wekt dat je een ijsbaan op loopt, erg verwarrend. Onderweg genoten we van de vele vergezichten, ongelooflijk dat in zo'n onherbergzaam gebied toch nog enig leven voorkomt. De rit was weer zeer afwisselend en aan het eind van Death Valley reden we richting Sierra Nevada, waar de toopen van de bergen ruim met sneeuw zijn bedekt. Overnachten gaan we in Bakersfield, de temperatuur was de hele dag ruim boven de dertig graden, maar daar waren we op voorbereid toen we aan deze tocht begonnen.

Pahrump naar Bakersfield via Death Valley

Vandaag de rit door Death Valley, hier valt per jaar ongeveer 5 cm regen, de temperatuur in mei is gemiddeld 37 °C, het record ligt op 50 °C. Dus dat zal wel afzien worden.

We bereikten in Badwater het laagste punt van het westelijk halfrond, dat ligt op 85,5 m. beneden het zeeniveau. Daar kan een wandeling worden gemaakt naar het zoutmeer, wat de indruk wekt dat je een ijsbaan op loopt, erg verwarrend. Onderweg genoten we van de vele vergezichten, ongelooflijk dat in zo'n onherbergzaam gebied toch nog enig leven voorkomt. De rit was weer zeer afwisselend en aan het eind van Death Valley reden we richting Sierra Nevada, waar de toopen van de bergen ruim met sneeuw zijn bedekt.

Overnachten gaan we in Bakersfield, de temperatuur was de hele dag ruim boven de dertig graden, maar daar waren we op voorbereid toen we aan deze tocht begonnen.

Las Vegas via Route 66 naar Pahrump (vlakbij Las Vagas)

Vanuit Las Vegas rijden we in zuidelijke richting om een stuk over de Route 66 te rijden. Het zou een slaapverwekkende rit worden, maar we wilden nu eenmaal op deze speciale weg gereden hebben. Na een kop instantkoffie gedronken te hebben in 'Bagdad', Route 66 vervolgd richting Barstow, daar vlak voor naar Calico Ghost Town, een oud verlaten mijnwerkersstadje dat alleen nog open is voor de toeristen.

Omdat het nog vroeg in de middag was besloten we door te rijden naar Baker, daar aangekomen een motel bezocht en toch maar snel verder gereden naar Shoshone. Hier werd een kamer aangeboden waar we snel weer uitgevlucht zijn en voor een prijs die zelfs hoger was dan in Las Vegas. Dan nog maar even doorgereden naar Pahrump waar we overnachten in een hotel met casino, dit om af te kicken.

De rit door het woestijngebied ging in een temperatuur van 96 °F (36 °C)